Oprindelse: AMA
Hak AMA Bagning sammen med mel og flormelis, og smuldr det med fingrene til blandingen ligner reven ost. Saml dejen og ælt den hurtigt sammen. Del dejen i 3 lige store dele. Ælt de 3 slags fyld ind i hver deres dejklump, og tril dem hver især til en ca. 20 cm lang rulle på et meldrysset bord. Pak dem hver især i husholdningsfilm og læg dem i køleskabet til dagen efter. Skær de kolde ruller i helt tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem øverst i en 200° forvarmet ovn (alm .ovnvarme) i 5-7 min. Hold øje med småkagerne, og tag dem ud når de er gyldne. Lad dem køle af på en rist. AMA tips: 1. Hvis du ikke kan finde lakridspulver, kan du støde lakridsbolcher (som fx tyrkisk peber) til fint støv i en morter. 2. Du kan også købe apotekets engelsk lakrids (de små stykker) læg dem i fryseren, så er det nemme at støde til lakridspulver i en morter. 3. Det er lettest at skære kagerne tyndt ud, hvis alt fyldet er hakket helt fint. 4. Dejene kan holde sig 2 uger på køl eller fryses i 3 måneder. Lav evt. dobbelt portion og pak dem ind i både bagepapir og husholdningsfilm. Så beskytter du bedst dejen, og så kan du altid være klar med tre slags friskbagte småkager i en håndevending. 5. Du kan eksperimentere med forskelligt fyld. Hakket mørk chokolade og pecannødder fx eller revet appelsinskal.
380 g AMA Bagning (stuetemperatur) 200 g flormelis 300 g hvedemel Fyld 1: 50 g finthakket hvid chokolade ½-1 tsk. lakridspulver Fyld 2: 50 g finthakkede mandler 2 spsk. finthakkede tørrede tranebær Fyld 3: 3 spsk. finthakkede, tørrede æblechips 1/2 tsk. stødt kanel