MENU
▼
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
Opskrifter
Adventskranse
Adventskranse
Oprindelse: AMA
16
stk
Sværhedsgrad
del
FREMGANGSMÅDE
Rør gæren ud i lun mælk og lad det hvile 5 min.
Pisk æg i gæren.
Tilsæt sukker, kardemomme og salt. Smuldr margarinen i 2/3 af hvedemelet og rør det i dejen.
Ælt dejen godt igennem med resten af melet.
Dejen skal være blød (som bolledej), ikke klistret.
Lad dejen hæve lunt i ca. 45 min.
Ælt dejen let igennem og tril den til en lang pølse på et meldrysset bord.
Rul pølsen flad ca. 15 x 70 cm.
Rør margarine og sukker sammen og fordel remoncen på dejen.
Drys med mandler og rosiner, skær dejen i 16 strimler og sno dem til spiraler.
Vigtigt! Man vrider/drejer dejstrimlen, så dejen vender udad og remoncen indad.
Form spiralerne til kranse, læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i ca. 30 min.
Pensel med æg og drys med perlesukker samt nøddeflager.
Bag kransene ved 200 – 225gr.C i ca.15 min. i alm. ovn
Serveres lune.
Fryseegnet.
Adventskransens historie
Adventskransen stammer fra Tyskland, og fandt sin vej til Danmark via Sønderjylland omkring første Verdenskrig.
INGREDIENSER
50 g gær
2 dl lun mælk
1 æg
1 dl sukker
1 tsk kardemomme
1 knsp. salt
Ca .400 g hvedemel
75 g AMA Bage
Remonce
100 g AMA Bage
100 g sukker
_
50 g hakkede mandler eller nødder
50 g rosiner
Æg til pensling
2 spsk perlesukker
Evt. 50 g hasselnødde- eller mandelflager
Tip en ven
Modtagers email
Dit navn
Besked
Hej. Jeg vil gerne dele denne side med dig: http://ama-tips.dk/opskrifter/advents-kranse.aspx
Frydensberg og Co