Oprindelse: AMA
Begynd med at udkerne æblerne med en udkerner, og skær æblerne i tynde runde skiver. Kom dem op i en skål, og hæld citronsaften over. Lad æblerne stå og trække i citronsaften, mens du rører dejen. Pisk æg og sukker luftigt og tilsæt AMA Flydende. Sigt de to slags mel, bagepulver og kanel i dejen. Tilsæt mælken og rør dejen godt sammen. Spray en springform med AMA Bagespray. Hæld halvdelen af dejen i formen, dæk med æbleskiver og drys mandelsplitter over. Kom resten af dejen ovenpå og slut af med æbler. Bag i en forvarmet ovn ved 170 grader (alm. ovnvarme) ca. 60 min. (Har du et bagetermometer er kagen færdigbagt, når centrumtemperaturen er 94-96 grader) Afkøles på en bagerist. Fryseegnet
150 g rørsukker 2 æg 1 dl AMA Flydende 200 g hvedemel 100 g rugmel 2 tsk. bagepulver 1 spsk. kanel 1,5 dl mælk Pynt/fyld 3 æbler med skræl (f.eks. coxorange) 50 g mandelsplitter Saften fra ½ citron.
Springform diameter ca. 23 cm.