Oprindelse: AMA
Mørdejsbunde: Smuldr med fingrene AMA Bagning sammen med flormelis, hvedemel og mandelmel til blandingen ligner revet ost. Saml dejen med det sammenpiskede æg og ælt blandingen godt sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile 30 min. i en plasticpose i køleskabet. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker meldrysset bagepapir til ca 3 mm´s tykkelse. Sørg for at du har en udstikkerform eller et glas, der er ca. 2 cm større i diameter end dine linse/tærteforme. Spray tærteformene med et tyndt lag AMA Bagespray, og tryk dejen ned i de små forme. Prik dejen med en gaffel, og bag tærterne ca. 8-10 minutter ved 200 grader (alm. ovnvarme). Mørdejstærterne skal afkøle i formene.
Marengsdej: Pisk flormelis og æggehvider på en røremaskine til marengsen er sej (ca. 5-7 min ved højeste hastighed).
Fyld: Dryp limesaften over de revne æbler og lad det trække lidt. Lad æblemassen dryppe lidt af på en sigte. Bland alle ingredienser til fyldet godt sammen og fordel det i de afkølede tærter. Sprøjt marengsen på som på billedet. Brug en sprøjtepose eller en plasticpose, hvor du klipper et lille hul i det ene hjørne af posen. Sæt de fyldte tærter ind på en bageplade, som placeres midt i en 200 grader forvarmet ovn (grill varme) i 4-5 min Hold godt øje med ovnen! Serveringsforslag. Kagerne er gode til eftermiddagskaffe/te, men som dessertkage er det lækkert med en kugle god vanilleis.
Tip. Mørdejsskallerne kan uden fyld opbevares i en lufttæt dåse i ca. 8 dage.
100 g AMA Bagning 50 g flormelis 200 g hvedemel 50 g mandelmel eller 50 g fintblendede mandler ½ sammenpisket æg
Fyld: 180 g revet marcipan Saften af 1 lime 180 g revet æble f.eks. cox orange (m. eller u. skræl) 40 g grofthakkede mandler 2 spsk. Amaretto eller anden likør
Marengs låg: 180 g flormelis 75 g past. æggehvider
Linseforme med rillet kant diameter 7,5 cm x højde 4 cm sprøjtepose