Oprindelse: AMA
Lav mørdejen ved at hakke AMA og smuldre den godt ind i melet. Saml dejen og tilsæt evt. en smule koldt vand, hvis den ikke hænger godt nok sammen. Lad den hvile indpakket i køleskabet i minimum 1 time. Rul mørdejen ud på et melet bord og beklæd en tærteform (ca. 22 cm Ø) smurt med AMA. Gem lidt af dejen på køl til ”fletværk” over fyldet. Prik tærtedejen med en gaffel i bunden. Riv marcipanen og fordel i et jævnt lag på bunden. Fyld: Pisk AMA, sukker og kanel til sukkeret er opløst. Riv æblerne groft, gerne med skræl på, og vend det i massen. Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i blandingen. Fordel fyldet på tærtebunden med den revne marcipan. Rul resten af mørdejen ud og skær den i lange strimler på ca. 1 cm bredde. Læg dem over tærten som et fletmønster, pensl med æggeblommen og pynt med mandelflager. Bag tærten i en 200° forvarmet ovn (alm. ovnvarme) i ca. 25 minutter og server evt. med vaniljeflødeskum.
Tip. Æblerne kan udskiftes med pærer og kanelen udskiftes med lidt frisk ingefær.
Mørdej: 150 g mel 150 g AMA Bagning evt. et par spsk. koldt vand
Fyld: 2 store æbler 75 g AMA Bagning 100 g rørsukker 1 tsk. stødt kanel 2 æggehvider 150 g marcipan
Til pensling og pynt: 1 æggeblomme ca. 100 g mandelflager
Tilbehør: Flødeskum evt. smagt til med vaniljesukker
Tærteform ca. 22 cm