Oprindelse: AMA
Opløs gæren i håndvarmt vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, hold evt. lidt af melet tilbage, og ælt dejen til den er glat og smidig. Form en kugle og lad dejen hæve tildækket og lunt ca. 45 minutter.
Slå dejen ned og form den til en kugle og lad den efterhæve ca. 30 minutter.
Del dejen i 4-6 stykker og form dem til kugler. Rul dem i durummel, dæk med film og lad dem hvile 10 minutter (eller et par timer i køleskabet).
Rul dem ud til runde pizzabunde på et bord drysset med durum mel. Kom tomatsauce, ost og dit favoritfyld på og bag dem i en 230° forvarmet ovn på en pizzasten eller en varm bageplade med bagepapir på i 8-10 minutter.
ca. 3 dl vand 25 g gær ca. 500 g italiensk farino 00 mel eller pizzamel 1½ spsk. AMA Flydende 1½ tsk. salt Durum mel til udrulning