Oprindelse: AMA
Blend alt undtagen AMA, timian og peber i en blender eller en stavblender til konsistensen er ensartet. Varm AMA, timian og peber op i en gryde og tilsæt tomatsaucen. Lad den simre i 10 minutter og lad den køle af.
Tip: Har du sauce tilovers kan den holde op til en uge i køleskabet, eller du kan bruge den til lækker kødsauce eller spaghetti med tomatsauce og kødboller.
Bland alt godt sammen og lad basen trække i mindst 1 time og gerne i et døgns tid i køleskabet.
Dryp den over dine pizzaer lige inden de skal bages.
Tip: Vil du have mere smæk på smagen, kan du tilsætte ½ finthakket rød chili og ½ finthakket grøn chili til AMA hvidløgsbasen.
Tomatsauce til 4-6 pizzaer:
½ løg, hakket 2 fed hvidløg, knust 1 dåse flåede tomater 1 dl frisk basilikum med stængler (eller 1 tsk. tørret basilikum) 20 g koncentreret tomatpure (en lille dåse) 3 spsk. AMA Flydende 1/2 tsk. timian Friskkværnet peber
Hvidløgsbase:
2 dl AMA Flydende 4 fed hvidløg, knust ½ tsk. salt