Oprindelse: AMA
1) Rids andebrystfileterne på skindsiden og gnid dem med salt. 2) Brun AMA Flydende Original på en pande. Skru ned for varmen og steg andebrystfileterne 15 minutter med skindsiden nedad. Vend dem og forsæt stegningen ca. 10 min på den anden side. 3) Læg fileterne på en tallerken og hold dem varme. Skær dem i tynde skrå skiver ved serveringen og anret dem på et fad. Hæld den udsivede kødsaft i saucen. 4) Til saucen smeltes 15g AMA Flydende Original i en gryde. Damp skalotteløg og enebær heri et par minutter. 5) Hæld rødvin eller rødvinseddike ved og lad det koge omtrent væk. Hæld bouillon og portvin ved og jævn saucen. 6) Kog den 5 minutter med piskefløde og smag til med salt. Si saucen inden servering. 7) Til tilbehøret skæres top og bund af appelsinerne. Stil dem på én af snit fladerne på et bræt og skær med en skarp kniv skallen af. Tag appelsinerne i hånden og skær appelsinkødet frit mellem hinderne, så du får fileter. 8) Skyl tranebærrene. 9) Brun 15g AMA Flydende Orignial på en pande og rist kantarellerne eller champignon gyldne. Skrab dem bagefter over på en tallerken. 10) Smelt 15g AMA Flydende Origianl på panden og damp appelsiner og tranebær et par minutter. Drys sukker over og lad det dampe, til bærrene begynder at briste. 11) Fordel tilbehøret ved kødet og drys med kantareller eller champignon. Server med sauce og små kartofler.
Videotips - Andebryst
2 andebrystfileter á ca. 300g Salt 15g AMA Flydende Original Sauce: 15g AMA Flydende Original 1 finthakket skalotteløg 5 knuste enebær 1 dl rødvin (eller 1 spsk rødvinseddike) 2½ dl bouillon (vand+terning) 1 spsk portvin Meljævning/Maizenamel Ca. 1 dl piskefløde Salt Madkulør Tilbehør: 2 appelsiner i fileter 125g tranebær (eller frosne ribs eller brombær) 15g + 15g AMA Flydende Original 125g kantareller (eller champignon i kvarte) 3-4 spsk sukker