Oprindelse: AMA
Skyl muslingerne grundigt i koldt vand og kassér dem, der ikke lukker sig, hvis du banker på dem samt dem, hvor skallen evt. er gået i stykker. Kom AMA og presset hvidløg i en stor, tykbundet gryde og lad det varme op til det begynder at syde. Kom alle muslingerne i gryden. Vend dem rundt et par gange og læg straks låg på. Lad dem dampe i ca. 5 minutter. Tag muslingerne op med en hulske og læg dem i en stor skål. Dæk med film eller alufolie så de holder sig lune. Kom hvidvin i gryden og tilsæt ingefær, citrongræs og gulerødder. Lad det koge ind til det halve og tilsæt fiskebouillon og kokosmælk. Lad suppen simre i 5 minutter og smag til med wasabi, salt og friskkværnet peber. Tilsæt til sidst forårsløg og muslinger og server suppen straks. evt. med godt brød til.
Tip: Rør 4 spsk. AMA Flydende med ½-1 finthakket chili og 2 fed knust hvidløg, 1 knsp. salt og 2 spsk. friskhakket persille. Anret suppen i dybe tallerkener og dryp lidt af blandingen over den varme suppe.
1 kg friske blåmuslinger 2 spsk. AMA Flydende 2 fed hvidløg 3 dl hvidvin 2 cm frisk ingefær i tynde strimler 1/2 stængel frisk citrongræs, finthakket 2 gulerødder i tynde strimler 3 dl kraftig fiskebouillon 1 dåse kokosmælk (ca.3 dl) 1 tsk. wasabi (eller 1 tsk. fintrevet peberrod) salt og friskkværnet peber 2 forårsløg i ringe
Tilbehør: Godt brød