Oprindelse: AMA
Pisk AMA og sukker til det er hvidt. Pisk æggene i et ad gangen. Sigt mel, bagepulver og kartoffelmel sammen og rør det i margarineblandingen sammen med de hakkede mandler. Hæld dejen i en smurt, raspdrysset springform. Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i både. Vend dem med kanelsukker og evt. lidt citron og fordel æblestykkerne over dejen i formen. Læg dem evt. taglagt i et pænt mønster og tryk dem let ned i dejen. Bag kagen i en 175° forvarmet ovn (alm. ovnvarme) i 35-40 minutter. Lad kagen afkøle lidt, inden den tages ud af formen
Dej: 1,5 dl AMA Flydende 175 g sukker 2 æg 175 g mel 2 tsk. bagepulver 1 tsk. kartoffelmel 75 g hakkede mandler med skal (eller hakkede nødder)
Fyld: 3-4 æbler (afhængig af størrelse) Evt. lidt citronsaft 50 g sukker rørt med 2 tsk. stødt kanel lidt rasp + AMA til at smøre formen
Springform ca. 23 cm i diameter