Oprindelse: AMA-tips
Halvér vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret på bordet med kniven, så kornene skilles ad. Bland vaniljesukker, sukker, mel og kanel og pisk det godt med alle æggene. Smelt smørret og pisk det med i dejen. Skræl æblerne, fjern kernehus og skær dem i 1 cm “både”. Vend æblebåde, hasselnødder og rosiner i dejen. Smør springformen med AMA Bagespray i et tyndt, jævnt lag. Kom æbledejen i den smurte springform og bag æblekagen ved 180 grader i ca. 35 minutter, til den er gylden og giver efter ved et let tryk. Afkøl kagen let og befri den fra formen. Drys med sigtet flormelis og servér æblekagen lun med god is eller iskold cremefraiche til.
½ vaniljestang, polynesisk 100 g sukker 100 g hvedemel 2 tsk. kanel, stødt 4 æg (str. L) 75 g smør 5 æbler (ca. 450 g. udskåret) 50 g hasselnøddekerner, grofthakkede 50 g store, lyse rosiner springform, ca. 22 cm i diameter