Oprindelse: AMA
Begynd med at mose bananerne og hæld citronsaften over. Bland hvedemel, Maizena og bagepulver sammen i en skål. Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en røremaskine. Tilsæt AMA Flydende sammen med banan/citronmosen og kom melblandingen i Rør det hele godt sammen og hæld dejen i en lille smurt bradepande (brug AMA bagespray).
Bages ved 170 grader (alm. ovnvarme) i ca. 35-40 min (eller varmluft 160 grader)
Lad kagen stå i formen 10 min, og afkøl derefter på en bagerist.
Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad sammen med kakao og lidt vand.
Smør chokoladeglasuren på, når kagen er kold.
Tip. Skær banankagen i mindre firkanter. Lad børnene pynte firkanterne med dekorationskagepynt til børnefødselsdagen.
Tip. Fryseegnet uden glasur.
lille bradepande på 26 x 18 cm eller et ildfast fad
2 modne (gerne overmodne) bananer ½ dl citronsaft
3 æg 200 g stødt melis 3/4 dl AMA Flydende 125 g hvedemel 25 g Maizena 1 tsk. bagepulver
Pynt:
125 g chokolade 70% 1 spsk. kakao lidt vand