Oprindelse: AMA
1) Mel, tørgær, salt og birkes blandes. 2) Tilsæt AMA Flydende Original og vand og ælt dejen godt igennem. (Brug evt. en røremaskine). 3) Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen ikke slipper. 4) Dejen hæver tildækket i 30 min. et lunt sted. 5) Dejen formes til boller, som lægges på en bageplade med bagepapir. 6) Lad bollerne efterhæve på pladen tildækket i 1 time. 7) Bland æg, vand og salt og pensl bollerne med blandingen. Drys med birkes. 8) Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 min. ved varmluft. (225 grader i alm. Ovn i 25-30 min.) 9) Fryseegnet.
Tips! Bruges frisk gær, udrøres denne i lidt af vandet før den blandes med de øvrige ingredienser.
1 kg hvedemel 1 pakke tørgær (eller 1 pakke frisk gær) 1½ tsk salt ½ dl blå birkes 1 dl AMA Flydende Original 6 dl vand 1 æg 1 spsk vand 1 drys salt Blå birkes