Oprindelse: AMA
Smelt AMA Bagning og lad det køle lidt af. Sigt melet over i en skål gennem en trådsigte, så der ikke er klumper. Tilsæt flormelis, kernerne fra en stang vanilje, kokosmel og smeltet AMA Bagning og rør i massen med fingrene til blandingen ligner grov rasp. Smør en tærteform (27 cm) med AMA. Skræl æblerne og skær dem i tern på størrelse med blåbær. Vend æbletern, blåbær, vaniljekorn og flormelis grundigt sammen og kom blandingen i formen. Fordel crumbledejen over og bag kagen ved 200° (alm. ovnvarme) i 20-25 min. til overfladen er gylden. Serveres lun med vaniljeis til. AMA tips: 1. Brug en lille grønsagskniv og flæk vaniljestangen på den lange led. Skrab derefter vaniljekornene fra med knivens ryg og gnid vaniljekornene af kniven med det sukker, du skal bruge til dejen. 2. Du kan vælge at lave kagen i portionsskåle, der kan tåle at komme i ovnen. 3. Du kan forberede kagen dagen i forvejen, men vent med at komme dejen på, til den skal i ovnen. Så kan du servere helt friskbagt kage for dine gæster uden at få sved på panden.
Crumble dej: 120 g AMA Bagning 150 g hvedemel 75 g flormelis 50 g kokosmel Fyld: 100 g flormelis korn fra 1 vaniljestang 4 æbler fx Elstar eller Granny Smith 300 g friske blåbær Tilbehør: Vanilje is