Oprindelse: AMA
Dej Blend 75 g mandler til mel. Bland mandelmel og hvedemel med sukker. Skær AMA Bagning i tern og smuldr den i mel/sukkerblandingen. Saml dejen med æg, og ælt den færdig på et meldrysset bord. Rul dejen ud, og læg den i en tærteform, der er sprayet med AMA Bagespray. Prik tærtebunden med en gaffel. Stil formen på køl ca. 30 min, mens du tilbereder fyldet. Fyld Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt AMA Flydende og mandelessens sammen med mandelsplitterne og de optøede blåbær. Hæld fyldet ovenpå dejen i tærteformen og bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader (alm. ovnvarme) i ca. 40 min. Tærten serveres lun med creme fraiche eller is - fx citronsorbet. Tip. Hvis du i stedet bruger friske blåbær, så vend dem forsigtigt i fyldet til allersidst, så du beholder de flotte bærs form.
Tærtedej 125 g AMA Bagning 75 g mandler 200 g hvedemel 50 g rørsukker 1 æg AMA Bagespray Fyld 3/4 dl AMA Flydende 150 g rørsukker 3 æg 3 tsk. mandelessens 3 dl frosne blåbær, optøede 75 g mandelsplitter
Tærteform som på billedet med høj kant 22 cm. Eller en alm. tærteform på ca. 26-28 cm.