MENU
▼
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
Opskrifter
Børnenes brunkage-figurdej
Børnenes brunkage-figurdej
Oprindelse: AMA
0
personer
Sværhedsgrad
del
FREMGANGSMÅDE
Brunkagedej
Smelt margarine, farin (puddersukker) og sirup sammen ved svag varme i en stor gryde. Tag gryden fra varmen. Bland krydderierne og natron godt og tilsæt. Når massen er lunken røres ægget i. Afkøl helt!
Bland melet i, men hold lidt tilbage, så dejen ikke bliver for stiv. Ælt dejen godt igennem på bordet og tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i to kugler og læg dem i to store plastposer (ca. 50x 28 cm) og rul derefter dejen ud i posen med en kagerulle til en flad pakke.
Læg dejen i køleskab ca. 1 time.
Rul dejen ud i posen, ca. ½ cm tyk. Klip posen op i siderne og udstik figurerne, mens dejen bliver liggende i den opklippede plastpose. Så slipper dejen let, og du kan fortsætte med at rulle den resterende dej ud på samme måde.
Husk at lave et stort hul til ophæng for oven i figurerne (med et træspyd eller en strikkepind ) inden du bager kagerne!
Kagerne bages ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 8 min. Hold godt øje med ovnen! Bagetiden er afhængig af kagernes tykkelse. Kagerne bages, indtil de er lysebrune.
Lægges til afkøling på bagepapiret på bagerist. Figurerne pyntes, når de er helt kolde.
Glasur
Pisk ingredienserne sammen til en fast og sej masse (brug elpisker). Glasuren kommes i en plastpose (prik et lille hul med en kødnål i et hjørne af posen) Pynt kagerne med glasur i forskellige farver og pynt med sukkerkugler, krymmel m.v. Hæng kagerne op i silkebånd på juletræet, i vinduerne evt. med en lille grankvist.
Tip
. I stedet for udstikkerforme kan man bruge et glas.
INGREDIENSER
Forskellige udstikkerforme
150 g brun farin
1 dl sirup
150 g AMA bage
2 tsk. kanel
¾ tsk. nelliker
2 tsk. natron
1 æg
550-600 g hvedemel
Pynt. Glasur, frugtfarve, krymmel, sukkerkugler m.v., silkebånd til ophæng
Glasur
4 dl flormelis
1 past. æggehvide
½ tsk. eddike
Tip en ven
Modtagers email
Dit navn
Besked
Hej. Jeg vil gerne dele denne side med dig: http://ama-tips.dk/opskrifter/boernenes-brunkage-figurdej.aspx
Frydensberg og Co