Oprindelse: AMA
Boller:
Rør det hakkede kød med salt, fintrevet løg, fintrevet gulerod og æg. Udblød havregryn i mælken og hæld det i farsen sammen med lidt friskkværnet peber. Rør til farsen er fast og jævn.
Sæt en gryde med ca. 2 liter letsaltet vand over. Form små faste boller af farsen (fx med en barneske) og kom dem i det kogende vand. Skru ned for blusset. Vandet skal være lige under kogepunktet og kun lige sitre lidt i overfladen.
Bollerne skal simre i 10-12 minutter.
Karrysauce:
Svits løg i AMA Flydende til de er klare. De skal ikke brunes. Tilsæt mel og rør det godt sammen til fedtstoffet er absorberet. Tilsæt ananassaft og kogelage fra bollerne, mens du pisker. Lad saucen koge ca. 3 minutter og smag til med karry. Tilsæt AMA Madlavning og smag til med salt og peber og evt. mere karry efter smag og temperament.
Kom de kogte boller i saucen og varm dem igennem.
Kog ris som beskrevet på posen og anret tilbehøret i skåle, så børnene selv kan bestemme, hvad de vil spise til.
Boller: 400-500 g hakket svinekød (lavt fedtindhold) 1 tsk. salt 1 lille løg, fintrevet 1 gulerod, fintrevet 1 æg 3 spsk. havregryn 1 dl mælk friskkværnet peber Karrysauce: 30 g AMA Flydende Original 1 lille løg, finthakket 2½ spsk. mel 2 dl ananassaft (saft fra 1 dåse) 3½ dl kogelage fra bollerne ca. 1 spsk. god karry 1 dl AMA Madlavning salt og friskkværnet peber 250 g ris (fx basmati eller jasmin)
Tilbehør: Ananasstykker kokosmel rosiner peanuts banan i skiver (vendt i lidt citronsaft, så de ikke bliver sorte)