Oprindelse: AMA
1) Udrør gæren med det lunkne vand. Lad det trække et par min. 2) Bland mel og AMA Bagning i en skål. 3) Bland mælk og æg ned i gæren. 4) Tilsæt mel med AMA Bagning i gær-blandingen sammen med sesamfrø, salt og sukker. 5) Slå dejen godt sammen og ælt den til en blød, glat dej med mel. 6) Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. 7) Ælt dejen let igennem og del den i 2 portioner og rul dem til pølser. 8) Del hver pølse i 10-12 stykker og tril dem til boller. 9) Stil bollerne på en bageplade med bagepapir*. Lad dem efterhæve 10-15 min. 10) Pensl bollerne med æg eller kold kaffe og drys med sesamfrø. 11) Klip evt. et kryds i bollerne før de drysses med sesamfrø. 12) Bag bollerne ved 225 grader (alm. ovnvarme) i en forvarmet ovn i ca. 15 min. 13) Fryseegnet * Bollerne kan også bages i 1 smurt kageform. Bages bollerne i form skal de evt. tages ud af formen og bages i yderlige 5 min.
40g gær 1 dl lunken vand 300g hvedemel 125g AMA Bagning 2 æg 2½ dl mælk 4 spsk sesamfrø ¼ tsk salt 1 spsk sukker 400g hvedemel til færdig æltning Sammenpisket æg eller kold kaffe til pensling Sesamfrø til pynt