Oprindelse: AMA
1) Udblød tomaterne i varmt vand ca. 15 min. og hak dem herefter fint. 2) Udrør gæren i vandet og tilsæt tomatjuice, AMA Bagning, æg, salt, sukker, provence krydderi, tomater og halvdelen af melet. 3) Slå dejen godt sammen, ælt dejen færdig med mere mel til en blød og smidig dej og stil den tildækket til hævning i 1 time, til den har ca. dobbelt størrelse. 4) Form dejen til boller (eller 1-2 brød) og stil på en bageplade med bagepapir. 5) Dæk med plastfilm og lad efterhæve i ca. 20 min. 6) Pensl med en blanding af hvidløg og AMA Flydende Original. 7) Bag i ovn ved 190 grader i ca. 20 min. 8) Tag ud af ovnen og pensl igen med hvidløg og AMA blandingen. 9) Afkøl på rist. 10) Fryseegnet
Dej: 25g gær 1 dl koldt vand 1½ dl tomatjuice 45g AMA Bagning 2 æg 1 tsk salt 1 tsk sukker 1 spsk tørret Provence krydderi 25g udblødte, finthakkede soltørrede tomater 600-700g hvedemel
Til pensling: 1 fed knust hvidløg blandet med 30g AMA Flydende Original