Oprindelse: AMA
1) Bland mel og AMA Bagning med fingrene til det ligner reven ost. 2) Saml dejen med sammenpiskede æg og evt. lidt vand. 3) Form dejen til en kugle og pres den flad. 4) Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. 5) Giv i mellemtiden de soltørrede tomater et opkog i vand og lad dem trække en halv times tid. Hæld vandet fra og skær dem i små tern. 6) Rul dejen ud til en stor cirkel og kom den i en porcelæns-tærteform på 22-24 cm i diameter. Rul overskydende dej af med kagerullen. 7) Læg en strimmel alufolie tæt op ad og over dejkanten. 8) Prik bunden med en gaffel og forbag bunden på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 15 min. Fjern alufolien. 9) Snit forårsløgene fint og sauter dem i AMA Flydende Original og lad dem afkøle. 10) Fordel forårsløg og soltørrede tomater på tærten. 11) Skær brieosten i ½ cm tynde skiver med en kniv eller ostehøvl og læg dem på tærten. 12) Pisk flødeblandingen sammen og hæld den over tærten. 13) Bag tærten i ovnen ved 180 grader i 25-35 min., til overfladen er lysebrun og flødeblandingen er stiv. 14) Fryseegnet
Serveres med fx blandet grøn salat med ristede pinjekerner.
Tips:
Overskydende dej kan evt. bruges til minitærter.
Dej: 200g hvedemel 100g AMA Bagning 1 æg evt. 2 spsk. Koldt vand Fyld: 40g soltørrede tomater 1 bdt. Forårsløg 15g AMA Flydende Original 200g moden brieost Flødeblanding: 3dl AMA Madlavning 3 store æg 4 spsk reven parmesan 1 tsk. paprika Salt og peber