MENU
▼
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
Opskrifter
Brunkager
Brunkager
Oprindelse: AMA
150
stk
Sværhedsgrad
del
FREMGANGSMÅDE
1) AMA Bagning, sukker og sirup varmes op til kogepunktet.
2) Gryden tages af varmen.
3) Potaske røres ud i kogende vand og blandes i sukkermassen, der herefter stilles til afkøling.
4) Mel og krydderier blandes og sigtes i sukkermassen, når denne er lunken.
5) Til sidst tilsættes de finthakkede mandler samt appelsinskallen, som hakkes yderligere, så den bliver ekstra finthakket.
6) Dejen æltes godt igennem til den er blank, trilles til 2 pølser (4cm i diameter) og stilles koldt mindst 2 døgn.
7) Dejen skæres ud i tynde skiver og bages øverst i ovnen ved 190-200 grader (alm.ovn i ca. 5-7 min. Det er vigtigt, at dejpølserne er kolde, når du skærer af dem, så tag kun én dejpølse ud ad gangen.
Brunkagerne afkøles på en bagerist og lægges i en tætsluttende kagedåse.
Tips.
Du kan opbevare dejpølserne i køleskabet i 3-4 uger og bage kagerne lidt af gangen, så du kan servere nybagte brunkager i hele december måned.
Dejen kan også fryses (som dejpølser), men dejen er lettere at arbejde med direkte fra køleskab.
INGREDIENSER
160g AMA Bagning
125g mørk farin
3/4dl sirup
325g hvedemel
1/2 tsk potaske
1 spsk kogende vand
1/2 tsk stødt nelliker
1/2 tsk stødt kanel
50g finthakkede mandler
40g Dr. Oetkers hakket appelsinskal
Tip en ven
Modtagers email
Dit navn
Besked
Hej. Jeg vil gerne dele denne side med dig: http://ama-tips.dk/opskrifter/brunkager.aspx
Frydensberg og Co