MENU
▼
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
Opskrifter
Chokoladekage m. hindbærcuilis
Chokoladekage m. hindbærcuilis
Oprindelse: AMA
1
stk
Sværhedsgrad
del
FREMGANGSMÅDE
Smelt AMA gourmet og hakket chokolade for svag varme og rør kakaoen i.
Hak mandlerne fint i en foodprocessor eller multihakker.
Pisk æggeblommer og sukker skummende og rør mandler, hvedemel og chokoladesmør i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Rør først 1/3 del af æggehviderne i, så dejen bliver lidt lettere at arbejde med. Vend derefter forsigtigt den sidste del æggehvider i med en dejskraber.
Kom dejen i en smurt meldrysset springform og bag den ved 150°C i ca. 50 min.
Mærk efter med en strikkepind, så længe der sidder dej på pinden, er kagen ikke færdig.
Afkøl kagen i 10 minutter, inden formen fjernes helt. Afkøl kagen på en rist.
Pynt:
Du kan lægge en kagefadsserviet med mønster ovenpå kagen og drysse flormelis over gennem en sigte eller lave din egen papirform, så du får et fint mønster på kagen (se billedet)
Eller du kan overtrække kagen med chokolade
Hindbærcoulis.
Hvis du bruger frosne bær, skal de have et hurtigt opkog i lidt vand.
Blendes derefter sammen med appelsinsaft og flormelis og afkøles.
Friske danske bær kan anvendes rå og blendes med flormelis og appelsinsaft.
Server med cremefraiche eller fx hindbærcouillis og vanilleis,
Fryseegnet uden pynt.
Tips
Kagen kan evt. flækkes og lægges sammen med en chokoladetrøffelcreme bestående af 2½ dl piskefløde og 200 g mørk chokolade. Chokoladen hakket fint, fløden varmes op til kogepunktet, tages af varmen og chokoladen smeltes heri. Sættes til afkøling mindst 4 timer og piskes forsigtigt en anelse luftigere og lægges imellem bundene.
Kagen kan evt. overtrækkes med chokolade.
INGREDIENSER
(1 springform ca. 22 cm. i diameter)
100 g AMA Flydende Gourmet (1dl)
200 g mørk chokolade
2 spsk kakao
200 g mandler
3 æggeblommer
100 g sukker
50 g hvedemel
3 æggehvider
Hindbærcouilis
375 g danske hindbær (evt. frosne)
Saften fra en friskpresset appelsin
Ca. 75 g flormelis
Tip en ven
Modtagers email
Dit navn
Besked
Hej. Jeg vil gerne dele denne side med dig: http://ama-tips.dk/opskrifter/chokoladekage-m-hindbaercuilis.aspx
Frydensberg og Co