MENU
▼
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
Opskrifter
Chokoladekage med mandler og orange
Chokoladekage med mandler og orange
Oprindelse: AMA
1
stk
Sværhedsgrad
del
FREMGANGSMÅDE
1) Smelt chokolade med mælk og pulverkaffe i en skål over vandbad. Lad det køle lidt af, men ikke stivne.
2) Læg mel, bagepulver, farin, sukker, AMA Flydende Original og æg i en røreskål i den nævnte rækkefølge. Tilsæt appelsinsaft og den afkølede chokoladeblanding og pisk med elpisker – først ved laveste hastighed i 1 min og derefter i 4 min ved højeste.
3) Bland appelsinmarmelade og hakkede mandler i til sidst.
4) Fyld dejen i en smurt raspdrysset springform og bag den på nederste rille ved 180 grader (alm. ovnvarme) i ca. 45 min.
5) Stik en bageplade ind lidt over kagen, når den har bagt en halv times tid, så den ikke bliver alt for mørk.
6) Lad kagen afkøle i 10 min. før formen kan fjernes og lad herefter kagen afkøle helt.
7) Til glasuren smeltes chokoladen i vandbad.
8) Bland flormelis og maizena i en skål og pisk fløden i.
9) Pisk blandingen i den smeltede chokolade. Lad det afkøle lidt og fordel derefter glasuren på kagens sider og top.
10) Træk en paletkniv dyppet i kogende vand hen over glasuren og lav et mønster i glasuren med en gaffel – og stil derefter kagen i køleskabet, så glasuren stivner.
11) Anret kagen i god tid på et fad, så glassuren bliver blød.
12) Fryseegnet
Tips:
Kagen kan bruges som dessert, og serveres portionsvis med vanilleis og pillede appelsiner skåret i skiver og drysset med sukker (evt. appelsinlikør).
Hvorfor bruges vandbad?
Nogle ingredienser tåler ikke direkte varme fra fx kogepladen og må derfor smeltes ved nedsænkning i varmt vand. Det gælder fx chokolade.
INGREDIENSER
Kage:
3 spsk mælk
65g mørk chokolade
1 tsk pulverkaffe
100g hvedemel
1 tsk bagepulver
25g brun farin
125g sukker
65g AMA Flydende Original
2 æg (vægtklasse 2)
½ dl appelsinsaft
3 spsk appelsinmarmelade
25g smuttede, hakkede mandler
Glasur:
150g mørk chokolade
5 spsk flormelis
2 tsk Maizenamel
5 spsk piskefløde
Tip en ven
Modtagers email
Dit navn
Besked
Hej. Jeg vil gerne dele denne side med dig: http://ama-tips.dk/opskrifter/chokoladekage-med-mandler-og-orange.aspx
Frydensberg og Co