Oprindelse: AMA-tips
Smelt smør og vand i en lille gryde. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, så kornene skilles ad. Kom vaniljesukker, sukker og æg i en stor skål og pisk det til en tyk æggesnaps. Bland hvedemel, kakao og bagepulver godt sammen og sigt det ned i den tykke æggesnaps. Vend forsigtigt rundt. Tilsæt smør/vand-blandingen, mens der stadig vendes forsigtigt i dejen. Smør muffinsformene med AMA Bagespray i et tyndt, jævnt lag. Kom dejen i en engangssprøjtepose og fyld formene 3/4 op med dejen. Drys tilsidst med de finthakkede pistaciekerner. Bag dine muffins ved 180 grader i 8-10 minutter, afhængigt af ovnen, til de giver efter ved tryk. Afkøl dem let og befri dem fra formene.
175 g smør 1,2 dl. vand ½ vaniljestang, polynesisk 300 g sukker 4 æg (str. L) 180 g hvedemel 75 g god kakao 1 tsk. bagepulver
Pynt: ca. 25 g. usaltede pistaciekerner, finthakkede