Oprindelse: AMA
Opløs gæren i det kolde vand i en stor skål.
Hæld ca. halvdelen af melet i og rør det sammen til en glat masse. Dæk skålen med film og lad den hæve lunt og tildækket i 2 timer. Den skal være 3-4 dobbelt størrelse og fuld af bobler. Tilsæt resten af melet, AMA Flydende og salt samt evt. krydret fyld og ælt på maskine til dejen er meget elastisk. Dejen skal være meget blød og den skal lige akkurat kunne hældes langsomt ud af skålen. Dæk skålen med film og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 50 min.).
Skær forsigtigt dejen i to dele med en skarp kniv. Hæld meget forsigtigt den ene del ud på tværs af pladen og derefter den anden (hold i første omgang den anden halvdel af dejen tilbage med en fadskraber eller et smurt grydelåg). Det er vigtigt, at luftboblerne i dejen ikke bliver forstyrret for meget.
Form brødene ved at folde dem forsigtigt 2 gange. Sigt lidt mel over brødene og lad dem efterhæve ca. 30 min. mens du varmer ovnen op til 230° (varmluft 210°)
Bag brødene 30-35 min. og lad dem køle af på bagerist.
Tips!
Ciabatta med krydret fyld
Du kan ælte forskellige former for fyld i dejen sammen med anden portion mel for at give brødet smag. Prøv fx med 1 dl soltørret tomat du har hakket fint eller 1/2 dl hakkede oliven og 1 spsk. finthakkede rosmarinblade
25 g gær 3 dl koldt vand 400 g italiensk mel ”farino 00” (eller pizzamel) 100 g durum mel 1 dl AMA Flydende 2 tsk. fint salt