MENU
▼
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
Opskrifter
Courgettekage med mandler og citronglasur
Courgettekage med mandler og citronglasur
Oprindelse: AMA
1
stk
Sværhedsgrad
del
FREMGANGSMÅDE
1) Tænd ovnen på 175 grader.
2) Smør en springform på 22cm i diameter med AMA Flydende, drys formen med mel og ryst det overskydende mel ud.
3) Bland hvedemel, bagepulver, muskatnød, vanillesukker og salt i en skål.
4) Pisk sukker og AMA Flydende blødt og cremet (ca. 4 min. med elpisker) i en anden skål.
5) Pisk æggene i et af gangen sammen med 1 spsk af melblandingen, derved undgår du at dejen skiller.
6) Pisk godt igennem og kom citronskal og citronsaft i æggemassen og vend derpå melblandingen omhyggeligt i med en dejskraber.
7) Vend til sidst courgetterne og mandlerne i dejen.
8) Fyld dejen i formen og stil den nederst i ovnen.
9) Bag kagen i ca. 60 min. til dejen har sluppet formens sider og der ikke hænger dej ved, når den prikkes med en kødnål.
10) Lad kagen køle af i 10 min. tag den ud af formen og lad den afkøle færdig på en rist.
11) Pisk flormelis, citronsaft og AMA Flydende Original sammen til en blød glasur.
12) Vend kagen med bunden op og kom glasur på siderne og derefter på toppen.
13) Glat glasuren pænt ud med en kniv dyppet i kogende vand og lav et mønster med en gaffel.
14) Lad kagen stå i køleskabet til den skal serveres.
15) Pynt med citronskal
INGREDIENSER
225g hvedemel
2 tsk bagepulver
¾ tsk revet muskatnød
1 tsk vanillesukker
¼ tsk salt
200g sukker
1½ dl AMA Flydende Original
3 store æg
1-2 tsk revet citronskal
2 spsk citronsaft
4 dl groftrevet courgette (350g)
50g fint hakkede mandler
Blød citronglasur:
225g sigtet flormelis
2 spsk citronsaft
3-4 spsk AMA Flydende Original
Pynt af revet citronskal (½ citron, brug helst citrusjern)
Tip en ven
Modtagers email
Dit navn
Besked
Hej. Jeg vil gerne dele denne side med dig: http://ama-tips.dk/opskrifter/courgettekage-med-mandler-og-citronglasur.aspx
Frydensberg og Co