Oprindelse: AMA-tips
Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad. Bland vaniljesukker, sukker og majsstivelse og pisk det godt med 1 dl af mælken. Tilsæt æggeblommerne og pisk igen godt. Kog de resterende 4 dl mælk op i en gryde med den tomme vaniljestang. Fjern vaniljestangen og tilsæt vaniljeblandingen når mælken koger. Pisk det hele godt nogle sekunder til cremen tykner. Hæld straks den færdigkogte creme op i en kold beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, således at der ikke dannes kondens. Cremen afkøles helt i køleskabet. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.
Mørdej: Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt i ½ time. Udrul halvdelen af den kolde mørdej relativt tyndt i en anelse ekstra mel. Udstik cirkler af den udrullede mørdej, ca. 9 cm i diameter. Smør alle linseformene med AMA Bagespray. Læg en cirkel dej ned i hver linseform og pres dejen godt ud i kanterne og bunden. Fyld hver mørdejsforet form ¾ op med vaniljecreme. Udrul resten af den kolde mørdej. Udstik igen og læg cirklerne over som låg. Tryk kanterne af for overflødig mørdej. Bages ved 180 grader til de er gyldne, 15-18 minutter.
Vaniljecreme: ½ vaniljestang, polynesisk 60 g sukker 40 g majsstivelse ½ l sødmælk 2 æggeblommer Mørdej: 300 g hvedemel 150 g smør, stuetempereret 100 g flormelis 1 æg (str. L)
Ca. 12 stk. linseforme ( 7-8 cm i diameter og ca. 2 cm høje )