Oprindelse: AMA
1) Gæren opløses i koldt vand. 2) Bland salt, sukker og æg i, og melet tilsættes lidt efter lidt. 3) Dejen æltes og rulles ud i en tyk firkant. 4) Fordel AMA Bagning ud på firkanten (brug en ostehøvl). 5) Dejen foldes, så hjørnerne lægges ind mod midten og margarinen bliver skjult. 6) Fold nu dejen fra venstre mod højre, rul den ud i endnu en firkant. 7) Gentag processen i alt 3 gange fra højre og derefter 3 gange fra venstre. (Dejen må herefter gerne hvile i køleskab til næste dag). 8) Dejen deles nu i to dele, der hver rulles ud i en pandekage, der igen deles i 8 stk. (16 stk. i alt). De rulles herefter fra den brede ende og formes til horn. 9) Lad dem hæve på pladen i ca. 30 min. 10) Pensles med æg og bages ca. 12 min. på ovnens nederste rille ved 250 grader.
Tips:
a) Dejen er også velegnet til tebirkes
b) Der kan fordeles lidt hakket chokolade på trekanterne, inden de rulles til horn.
25g gær 2¼ dl koldt vand 1 tsk salt 1 spsk sukker 1 sammenpisket æg 475g hvedemel (ca.) 125g AMA Bagning