Oprindelse: AMA
Rids og krydr culotten med salt og peber og læg den i en bradepande. Skær peberfrugterne i grove tern og halver tomaterne. Pil hvidløgsfeddene og læg dem i bradepanden sammen med de andre grønsager. Dryp med AMA Flydende og drys med merian. Sæt bradepanden i ovnen i ca. 5 timer ved 70°C. Brug evt. et stegetermometer. Kødet er færdigt når centrumtemperaturen er 60-63°C. (65 grader, hvis kødet skal være svagt rosa) Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene og anret med grønsager. Si stegeskyen, suppler evt. med ekstra fond, og kog den en anelse ind. Smag til og server den til kødet sammen med kartofler eller pasta. Tip. I stedet for at koge stegeskyen ind kan skyen jævnes med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand. Tip. Du kan evt. grille fedtkanten så den bliver sprød, men hæld skyen fra og tag grønsagerne ud først og hold dem varme. Åbn ovnlågen mens du griller. Ellers stiger temperaturen i kødet og det bliver kedeligt.
1 culottesteg 1-1,2 kg Salt, peber AMA Flydende Original 2-3 peberfrugter ½- ¾ kg små tomater 1 helt hvidløg 1 håndfuld frisk merian eller oregano Ca. 1 dl oksefond Evt. majsstivelse Tilbehør: kartofler eller frisk pasta.