Oprindelse: AMA
Lun mælken, så den er håndvarm ca. 37°. Opløs gæren heri og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt af melet tilbage til du skal slå dejen ned.
Ælt dejen til den er smidig og glat og lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse (ca. 30 min.).
Forvarm ovnen til 220° (varmluft 210°).
Franskbrød
:
Slå dejen ned og form et aflangt brød. Sæt det på en bageplade med bagepapir og lad det hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse (ca. 20 min.).
Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
Skær 3 skrå snit med en skarp kniv og bag det det 30-35 min. i en 220° forvarmet ovn.
Lad brødet køle af på bagerist.
Burgerboller:
Del dejen i 12-16 stykker, form dem til boller og tryk eller rul dem flade.
Lad dem hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse (ca. 40 min.).
Pensl med æg og drys med sesam og bag bollerne ca. 10-12 minutter efter størrelse i en 220° forvarmet ovn.
Lad dem køle af på bagerist.
Hotdogbrød
Del dejen i 12-14 stykker og form dem til aflange pølsebrød. Læg dem tæt sammen i en bradepande med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 40 minutter.
Pensl med æg og bag pølsebrødene ca. 10-14 min. i en 220° forvarmet ovn.
Til 1 franskbrød eller 14 burgerboller eller 12-14 hotdogbrød
3 dl lunken mælk (37°) 50 g gær 3/4 dl AMA Flydende 1 spsk. sukker 1 – 2 tsk. salt 1 æg 100 g fuldkornshvedemel ca. 500 g hvedemel
1 sammenpisket æg (til pensling) evt. sesamfrø (til pynt på burgerboller og franskbrød)