Oprindelse: AMA
Dag 1: Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og 2 spsk. AMA Flydende. Rør først hvid hvedemel i væsken og derefter hvedemelet. Rør til dejen er glat og ensartet. Den skal have konsistens som en tyk grød. Hæld dejen over i en skål smurt med AMA Flydende, så slipper dejen meget lettere, når du skal hælde den i bradepanden. Dryp 1 spsk. AMA Flydende over dejen og stil den tildækket i køleskabet til næste dag eller min. 12 timer. Dag 2: Hæld dejen i en bradepande 25 x 35 cm beklædt med bagepapir og glat den ud med en dejskraber eller paletkniv dyppet i vand til dejen fylder formen ud. Hæver tildækket og lunt til dobbelt størrelse. (ca. 2 timer) Dryp overfladen med AMA Flydende og drys med flagesalt og grofthakket rosmarin. Prik huller i dejen med fingerspidserne dyppet i AMA Flydende og bag brødet ca. 30 min i en 250° forvarmet ovn (varmluft 220°). Afkøl brødet i formen inden du skærer i det. AMA Sandwichtip: Foccaciabrødet er perfekt til lækre sandwicher: Skær det i firkanter og del dem. Smør brødet med pesto og læg dem sammen med avocado, frisk mozzarella, basilikumblade og evt. en skive parmaskinke.
5 dl koldt vand 25 g gær 1 spsk. salt 2 spsk. AMA Flydende økologisk 200 g hvid hvedemel 320 g hvedemel 1 spsk. AMA Flydende økologisk 2 spsk. AMA Flydende økologisk til pensling 1 spsk. flagesalt 2-4 kviste frisk rosmarin