Oprindelse: AMA
Lun mælken til den er håndvarm (ca. 37°) og rør gæren ud i mælken. Skær AMA Bagning i tynde skiver og smuldr dem ud i melet. Kom mel, salt og evt. krydderier i mælken og ælt til dejen er smidig og ensartet. Smør en ren skål med AMA Flydende (så slipper dejen let efter hævning). Form dejen til en kugle og læg den i den smurte skål. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 min. Slå dejen ned og rul den ud til et kvadrat på ca. 30x30 cm. Del dejen med et snit på midten på den ene led og med 3 snit på den anden led så du får 6 rektangler. Del hver rektangel i 2 trekanter. Kom en pølse og evt. lidt ketchup på den brede ende og rul sammen til horn. Læg dem med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad pølsehornene efterhæve lunt og tildækket mens ovnen varmes op til 220° (almindelig ovnvarme). Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam. Bag pølsehornene ca. 12 min. Lad dem køle af på en rist. AMA tips: 1. Du kan krydre dejen med tørrede krydderurter eller fx hvidløgspulver, citronpeber eller revet ost, hvis du vil eksperimentere lidt. 2. Du kan også forme dem uden fyld og bruge dem til kuvertbrød. 3. Du kan erstatte pølsen med en god skive kogt skinke rullet omkring en skive ost. 4. Skal pølsehornene i fryseren, så kom dem i fryseposer og frys dem ned, mens de stadig er lune. 5. Tag pølsehorn ud af fryseren og lad dem tø op i køleskabet natten over. Så er de klar til madpakken næste morgen.
2 dl mælk (evt. kærnemælk) 50 g gær 75 g AMA Bagning 100 g fuldkornshvedemel 300 g hvedemel 1 tsk. salt evt. 2 spsk. tørret basilikum eller oregano Lidt AMA Flydende til smøring Fyld: 12 brunchpølser, kyllingepølser eller 6 bayerske pølser (skåret i halve) evt. ketchup Pynt: Sammenpisket æg sesamfrø