MENU
▼
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
Opskrifter
Gratinerede østers - nemt og lækkert
Gratinerede østers - nemt og lækkert
Oprindelse: AMA
12
stk
Sværhedsgrad
del
FREMGANGSMÅDE
Åbn østers og hæld saften over i et litermål gennem en sigte. Der skal være ca. 2 dl. Supplér evt. med lidt vand eller bouillon, hvis der ikke er nok. Kom saften i en kasserolle og kom østers heri. Varm op til kogepunktet og tage straks alle østers op og læg dem på en tallerken.
Gratineringssauce:
Varm AMA Flydende Gourmet i en kasserolle og pisk melet i. Pisk den varme østerssaft i og lad saucen simre i 5 minutter. Rør fløde og halvdelen af osten i. Fjern kasserollen fra varmen og rør til osten er smeltet. Smag til med salt og peber.
Spinatbund:
Rist finthakket løg i AMA Flydende Gourmet i 2 min. Tilsæt spinatblade, salt og peber og vend forsigtigt rundt i gryden til spinaten er faldet sammen.
Færdiggørelse:
Læg de dybe østersskaller på en bradepande foret med løst, krøllet stanniol, så de ikke vælter. Fordel spinaten i skallerne og læg en østers ovenpå. Dæk med en skefuld sauce og fordel resten af den revne emmentaler over.
Gratinér under grillen i ca. 5 minutter eller til overfladen er let gylden.
Serveres lune som en lille forret eller som snack til dronningens nytårstale.
Tip: Har du ikke mod på at åbne østers med en østerskniv findes der en genvej, der kan anvendes, når de alligevel skal tilberedes. Varm ovnen op til 250°. Læg et løst, krøllet lag stanniol i en bradepande og fordel østers herpå, så de ikke vælter. De skal ligge vandret med den runde side nedad. Sæt dem i den varme ovn til de åbner sig lidt. Det kan tage fra 15-30 minutter. Tag dem ud efterhånden som de åbner sig og lad dem køle af, inden du rører ved dem. Skallerne er meget varme. Kassér den flade skal. Løsn hver østers fra underskallen og læg dem på en tallerken.
INGREDIENSER
12 friske østers
Spinatbund:
1 spsk. AMA Flydende Gourmet
1 finthakket skalotteløg
100 g friske babyspinatblade
salt og friskkværnet peber
Gratineringssauce:
25 g AMA Flydende Gourmet
20 g hvedemel
2 dl østerssaft (den sigtede saft fra de åbnede østers + evt. lidt vand eller bouillon)
1/2 dl piskefløde
ca. 40 g revet emmentaler
Tip en ven
Modtagers email
Dit navn
Besked
Hej. Jeg vil gerne dele denne side med dig: http://ama-tips.dk/opskrifter/gratinerede-oesters-nemt-og-laekkert.aspx
Frydensberg og Co