Oprindelse: AMA
Skær skrællen af ananassen og skær den i 1 cm tykke skiver. Grill dem over kullene ved høj varme i ca. 5 min. Skyl jordbærrene og del dem evt. i halve, hvis de er store. Romkaramel: Smelt rørsukker i en gryde og tilsæt AMA Flydende og den hele, flækkede vaniljestang. Lad det simre ca. 5 minutter og tilsæt spiritussen. Giv det et opkog. Fjern vaniljestangen før servering. Server de grillede ananas med friske jordbær og hæld varm romkaramel over. Pynt med friske mynteblade. Server evt. rørt vaniljeis til. AMA tip: Du kan godt lave romkaramellen i forvejen, men giv det et hurtigt opkog før servering, så den er varm, når du hælder den over ananas og jordbær.
1 ananas 500 g friske jordbær Friske mynteblade Evt. vaniljeis.
Romkaramel: 1 dl rørsukker 3 spsk. AMA Flydende Gourmet 1 vaniljestang, flækket på langs 3/4 dl mørk rom (du kan også bruge fx Cognac, Calvados eller en blød whisky)