Oprindelse: AMA
1) Lun mælken. 2) Smuldr gæren i en stor skål og rør den ud med mælken og tilsæt AMA Bagning. 3) Tilsæt salt, sukker og fuldkornsmel og rør rundt. (Brug evt. dejkroge) 4) Slå halvdelen af hvedemelet i sammen med gulerod og ælt dejen færdig med resten af melet til en blød og jævn dej. 5) Dæk med viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 20-30 min. 6) Ælt dejen let igennem og form den til et langt brød. 7) Læg det på en bageplade med bagepapir på. 8) Lad brødet efterhæve tildækket i 40 min. 9) Pensl brødet med kaffe eller AMA Flydende Original og rids det med en kniv. Drys med fuldkornsmel. 10) Bag brødet på nederste rille ved 225 grader i 40 min. 11) Brødet er færdigt, når det lyder hult ved at banke på undersiden. 12) Fryseegnet
Tips:
a) Kan evt. deles i 2 brød
b) Gulerødder kan udelades
75g AMA Bagning 5 dl letmælk eller vand 50g gær ½ tsk salt 1 tsk sukker 125g fuldkornsmel (ca. 3dl) 150g revet gulerod 650-700g hvedemel Kold kaffe til pensling (eller AMA Flydende Original) drys med fuldkornsmel