Oprindelse: AMA
Rør gæren ud i kærnemælk, tilsæt hvedekerner og dæk skålen med plastfilm/folie. Lad den stå lunt natten over på køkkenbordet.
Tilsæt lunkent vand, margarine, salt og sukker.
Rør melet i lidt af gangen, og ælt dejen godt igennem.
Læg dejen i en stor skål og lad den hæve lunt i 1 time.
Slå dejen ned, form 12-16 boller og læg dem på en bageplade.
Dæk med et fugtigt klæde og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.
Bag bollerne ved 225gr. C i ca. 15- 20 min i almindelig ovn.
Bollerne kan sagtens fryses. Også gode til sandwich.
¼ pakke gær 4 dl kærnemælk 200 g knækkede hvedekerner eller fuldkornshvedemel 2 dl lunken vand 3/4 dl AMA Flydende 1 tsk salt 1 tsk sukker ca. 600 g hvedemel