Oprindelse: AMA
1) Brug en stor skål. Rør først al væden sammen. Tilsæt gær, sukker og salt. 2) Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og rør dejen i 2 min. med en håndmikser med dejkroge. 3) Dæk skålen med plastfilm og et grydelåg og lad dejen hæve natten over (eller 7-8 timer). 4) Slå dejen ned og fordel 18 klatter på 2 bageplader med bagepapir. 5) Tryk klatterne flade så de er ca. 1 cm tykke. 6) Pensl med tykmælk og bag dem 25-30 min. ved 200 grader i en alm. ovn (180 ved varmluft). 7) Fryseegnet.
2 dl tykmælk 2 dl koldt vand 2 dl kogende vand 15g gær 2 spsk sukker 2 tsk salt 1½ dl AMA Flydende Original 3 mellemstore groftrevne gulerødder 1 dl solsikkekerner 2 dl havregryn 1 dl hvedeklid 800g hvedemel Tykmælk til pensling