MENU
▼
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
AMA videoskole
Opskrifter
Produkter
Om fedtstoffer
Kontakt
Brochurer
Forsiden
Opskrifter
Hakkedrenge m. brun sauce+sød kartoffelmos
Hakkedrenge m. brun sauce+sød kartoffelmos
Oprindelse: AMA
4
personer
Sværhedsgrad
del
FREMGANGSMÅDE
Hakkedrenge (også til piger):
Ælt det hakkede kød sammen med krydderierne og form bøffer af farsen.
Steg dem i AMA Flydende til de er gennemstegte og kødsaften er klar, når du trykker let på bøfferne. (Tag bøfferne op og hold dem varme)
Sød kartoffelmos:
Skræl og kog kartofler og sweet potatoes i usaltet vand til de er helt møre 18-20 minutter. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Pres dem gennem en sigte eller findel kartoflerne med et piskeris. Rør AMA Flydende og varm mælk i og smag til med salt og peber.
Lysebrun sauce:
Kom vand og bouillon på panden fra bøfferne og lad det koge op, mens du forsigtigt skraber med en træspatel, så al den gode smag frigives.
Smelt AMA i en anden gryde og pisk melet i. Tilsæt væsken fra panden men du pisker og lad saucen simre 5 minutter. Smag til med salt, peber og soja og tomatpuré. Tilsæt evt. AMA Madlavning, hvis det er fredag.
Sure agurker:
Skræl agurken og skær den i tykke skiver. Rør eddike og honning sammen og vend agurkeskiverne heri. Det er nemmest, hvis du kommer det hele i en frysepose og ryster det sammen.
Server med rå gulerodsstænger ved siden af.
Tip. Du kan erstatte hvidløgspulver og paprika med ¾ tsk. peber og servere hakkedrengene med stegte løg og kartofler og sure agurker.
INGREDIENSER
Hakkedrenge:
500 g friskhakket oksekød med lav fedtprocent
1 tsk. salt
1/2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. paprika
Sød kartoffelmos:
800 g kartofler til mos
200 g sweet potatoes
2 spsk. AMA Flydende
ca. 1 dl varm mælk
salt og friskkværnet peber
Lysebrun sauce:
25 g AMA Flydende (2½ spsk)
2 spsk. mel
4 dl stegesky (kog panden fra bøfferne af med 4 dl vand og 1 terning) eller kraftig suppe
1 spsk. sojasauce
evt. 1 dl AMA Madlavning
1 spsk. tomatpuré
Sure agurker:
1 agurk
3 spsk. eddike
2 spsk. flydende honning
Tilbehør:
Rå gulerodstænger
Tip en ven
Modtagers email
Dit navn
Besked
Hej. Jeg vil gerne dele denne side med dig: http://ama-tips.dk/opskrifter/hakkedrenge-med-lysebrun-sauce-og-soed-kartoffelmos.aspx
Frydensberg og Co