Oprindelse: AMA
Lun mælken til fingervarm og hæld den i en røreskål. Opløs gæren i mælken og tilsæt sukker, salt, kardemomme, AMA og æg. Rør melet i og ælt til dejen er smidig og ensartet. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 45 minutter og hæld den ud på et melet bord. Rul dejen ud til en firkant med en tykkelse på ca. 1 cm. Lad dejen hvile tildækket i 5 minutter og giv den en tur med kagerulle igen. Så undgår du, at dejen trækker sig sammen når du skærer i den. Rør AMA og farin godt sammen med kanel, kartoffelmel, marcipan (brug håndmixer) og tilsæt tilsidst revet æble. (dræn evt. de revne æbler lidt, hvis de safter meget)
Skær dejen ud i rektangler à ca. 10x12 cm. Læg en stribe remonce på midten og drys med revet, hvid chokolade. Fold enderne lidt op på fyldet og giv dejen på siderne en række snit med ca. 1/2 cm mellemrum som en kam. Stræk ”tænderne på kammen” let og fold dem op omkring fyldet. Sørg for at siderne på kagerne er lukkede, så fyldet ikke løber ud, når du bager dem. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 30 minutter. Pensl med æg og bag ved 190° i ca. 20 minutter. Lad dem køle af inden du evt. pynter med glasur.
Tip. Når du pensler kagerne, så brug også det sammenpiskede æg som en slags ”lim” på strimlerne, hvis nogen af dem har løsnet sig under hævningen.
Du kan pynte med konditorglasur af 1 pasteuriseret æggehvide pisket sammen med ca. 200 g flormelis. Det hedder også Royal Ising og det bliver super blankt og ”knækker” når den er tør. Du kan komme Royal Ising i en pose eller et kræmmerhus af bagepapir og klippe et lille hul. Så kan du trække helt tynde glasurtråde over Halloween’erbrødene, så det ligner spindelvæv. Du kan også farve glasuren fx orange med konditorfarve.
Dej: 1 dl mælk 30 g gær 1 spsk. sukker 1 knsp. salt 1 tsk. kardemomme 2 spsk. AMA Flydende 1 æg, sammenpisket ca. 225 g hvedemel Topping Sammenpisket æg til pensling Glasur Remonce og fyld: 75 g AMA Bagning, stuetemperatur 75 g mørk farin 2 tsk. kanel 1 spsk. kartoffelmel 2 æbler, revet 50 g marcipan, revet 50 g hvid chokolade, revet