Oprindelse: AMA
1) Udrør gæren med det lunkne vand og tilsæt AMA Bagning. 2) Rør kærnemælk, havregryn, salt og sukker i og slå dejen godt igennem. 3) Ælt dejen færdig med hvedemel, til den slipper skålens bund. 4) Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. 5) Ælt dejen igennem og del den i 2 portioner, som rulles ud til 2 flutes. 6) Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 10 min. 7) Pensl med sammenpiskede æg eller kaffe og rids flutes på skrå. Drys med havregryn. 8) Bag ved 225 grader i forvarmet ovn (alm. ovnvarme) i 12-15 min. 9) Afkøl på bagerist. 10) Fryseegnet
Videotips - Havreflutes
25g gær 1 dl lunken vand 50g AMA Bagning 2 dl kærnemælk 1 dl havregryn 1 knsp salt ½ tsk sukker 400g hvedemel Til pensling og pynt: Sammenpisket æg eller kold kaffe 1 spsk havregryn