Oprindelse: AMA
Pighvar: Rens pighvarren ved at fjerne gællerne og klip finnerne af. Brug en kraftig saks (fjerkræsaks) eller en stor, skarp kniv. Benene i en pighvar er meget kraftige og kan være svære at klippe over. Vask pighvarren grundigt i koldt vand og tør den godt med køkkenrulle. Skær et snit i det kraftige skind langs med rygsøjlen. Så er skindet nemmere at fjerne efter tilberedningen. Beklæd en dyb bradepande med bagepapir og fordel ca. halvdelen af urter og citron herpå. Læg fisken ovenpå og drys med salt. Fordel resten af urterne over pighvarren. Klip cherrytomatklaserne i mindre stykker med 3-4 tomater på hver stilk. Prik 3-4 huller i hver tomat med en lille spids kniv og fordel tomaterne over fisken. Rør AMA Flydende med presset hvidløg og fordel det over hele herligheden. Dæk med bagepapir og læg en omvendt bageplade over som låg. Bag fisken i en 160° forvarmet ovn i 50-60 minutter. Tag fisken ud og lad den hvile tildækket i 15 minutter inden servering. Krydderkartofler: Kog kartoflerne (gerne med skræl) i saltet vand i ca. 12 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle let af. Dette kan sagtens gøres god tid i forvejen. Lad AMA bruse op på en stor pande og rist de kogte kartofler heri til de er gyldne og gennemvarme. Tilsæt hvidløgsflager og rosmarin Smag til med salt og peber. Sauce: Kog væden fra fisken op i en gryde sammen med fløden og pisk den godt igennem. Jævn evt. med lidt maizena Anretning: Anret den hele pighvar på et stort fad. Træk skindet af og anret tomater på fisken. Hæld evt. en smule af saucen over og server resten sammen med kartoflerne.
Tip. Vil du servere fisken i en mere rustik anretning, så servér hele fisken i bradepanden med tomater og krydderurterne ovenpå. Fjern det mørke skind og løft fileterne ud i mindre stykker.
Pighvar: 1 stor pighvar (ca. 2,5 kg) masser af friske krydderurter fx dild, persille, fennikeltoppe, timian og citronmelisse 1 økologisk citron i skiver 1 dl AMA Flydende 1 fed hvidløg 1 spsk. havsalt 4 dl tør hvidvin eller Champagne 500 g cherrytomater på stilk 2 dl AMA Madlavning Evt. frisk dild til saucen
Tilbehør: 1,2 kg babykartofler 2 spsk. AMA Flydende 3 friske rosmarinkviste 1-2 fed hvidløg i tynde flager