Oprindelse: AMA
Forvarm ovnen til 180 °C. alm. ovnvarme (170 grader varmluft). Alle tørre ingredienser blandes sammen. Tilføj alle de våde ingredienser i blandingen og rør den godt sammen i mindst to minutter på røremaskine. Til standard muffins, fyldes formene 2/3 op og bages i ca. 15-18 minutter. Lad dem afkøle mens du forbereder marengsen.
Marengs.
Pisk flormelis og æggehvider på en røremaskine til marengsmassen er sej. Det tager ca. 5-7 min. ved højeste hastighed.
Gør en sprøjtepose klar. Kom evt. en kegleformet tud i bunden af sprøjteposen (eller brug en frysepose, hvor du klipper et lille hul i det ene hjørne af posen) Kom den færdige marengs i sprøjteposen og sprøjt de afkølede muffins som på billedet. Sæt de fyldte muffins ind på en bradepande, som placeres midt i en 200 grader forvarmet ovn (grill varme) i ca. 3-4 min. Hold godt øje med, at der ikke går ild i papirformene!
Tip. Hvis du har en bunsenbrænder, kan du brænde/karamellisere marengsen kort. Men også her skal du passe på, at der ikke går ild i papirformene.
Muffinform + standard papirmuffinforme
1 3/4 dl mel 1 dl sukker 1/2 dl kakaopulver 2 tsk. bagepulver 1/4 tsk. salt 1 tsk. vanillesukker 2 æg 1 dl stærk kaffe 1 dl yoghurt naturel 1/2 dl AMA Flydende 1 spsk. Bailey
Marengslåg: 150 g flormelis 75 g past. æggehvider