Oprindelse: AMA
1) Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt mælk, AMA Bagning*, sukker og æg.
2) Ælt halvdelen af melet i dejen.
3) Hak valnødder fint og skær fignerne i små tern eller klip dem med en saks. Rør dem i dejen.
4) Tilsæt mere mel til dejen slipper skålen. Ælt dejen igennem på bordet. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted ca. 30 min.
5) Slå dejen ned og rul 12 boller.
6) Sørg for at figner og nødder ikke stikker ud gennem overfladen.
7) Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 10-15 min.
8) Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ca. 15 min. ved 200 grader i den nederste 1/3 del af ovnen.
* Tips: AMA Økologisk kan også bruges til opskriften. AMA Økologisk ud af køleskabet 1 time før brug, så er den perfekt til bagning.
25g gær ½ dl lunkent vand 1 dl mælk 75g AMA Bagning* 1 spsk sukker 1 sammenpisket æg (gem lidt til pensling) ca. 300g mel 75g figner (eller dadler) 50g valnødder 1 tsk. stødt kardemomme