Oprindelse: AMA
Appelsinsirup: Sæt alle ingredienser til appelsinsiruppen over i en lille gryde. Lad den koge op under omrøring til sukkeret er opløst. Lad det koge ind til ca. det halve. Hæld sirup (med krydderier) i en skål og lad den trække et par timer og gerne natten over. Den behøver ikke at stå i køleskabet, bare den er dækket med film eller et låg. Fisk krydderierne op, når du skal bruge siruppen. Julemazarin: Begynd med at røre/piske AMA Bagning blødt og luftigt. Dette er vigtigt, så dejen ikke skiller (brug en røremaskine eller elpisker). Ælt marcipanen sammen med sukker og mel. Rør den piskede margarine i massen lidt ad gangen til dejen er ensartet. Rør æg i 1 ad gangen. Det er også vigtigt, at du kun rører 1 æg i ad gangen, ellers skiller mazarinmassen. Fordel dejen i en smurt bageform (25x30 cm), evt. foret med bagepapir (så er kagen nem at få op). Forvarm ovnen til 170 grader (alm. ovnvarme). Bag kagen midt i ovnen i 35-40 min. til overfladen er gylden og kagen virker fast på midten, når du trykker let på den. Lad kagen køle af i formen, inden du skærer i den. Pynt og tilbehør: Appelsincreme: Rør 3/4 af appelsinsiruppen i den græske yoghurt. Anret mazarinen skåret i kvadrater og pynt med sigtet flormelis og resten af siruppen som et par striber over kagen. Server med en skefuld appelsincreme. AMA tips: Får du kage til overs, kan du skære den i små klodser, dryppe dem med appelsinsiruppen og overtrække dem med mørk, eller hvid smeltet chokolade. Så har du små fine konfektstykker, der kan holde sig lækre i en lufttæt bøtte i køleskabet i 1-2 uger. Sådan gør du: 1. Smelt chokolade eller overtrækschokoladeknapper. Hold klodserne fast med en gaffel eller ved at stikke 2 tandstikkere eller træspyd i og dyp dem i chokoladen. 2. Læg dem på en frysepose og lad chokoladen stivne.
Appelsinsirup: Revet skal og saft af 2 store appelsiner 1 dl sukker 4 hele nelliker 2 kanelstænger 2 kardemommekapsler (kan evt. udelades eller erstattes af 1 flækket vaniljestang) 1 stjerne anis Julemazarin: 250 g AMA Bagning (stuetemperatur) 250 g sukker 50 g hvedemel 250 g revet marcipan 5 hele æg Pynt og tilbehør: 3 dl græsk yoghurt Flormelis