Oprindelse: AMA
Snit kålen til krebinetterne fint i en foodprocessor. Har du ikke en foodprocessor kan du snitte kålen på den grove side af rivejernet. Men det tager tid!!! Kom kålen op i en skål med vand og salt. Rør godt rundt og lad kålen stå og trække i 15 min. Hæld kålen op i en sigte. Skyl saltet ud og lad kålen dryppe af. Sørg for at presse mest muligt vand ud af kålen, inden du hælder den over i et rent viskestykke og vrider hårdt rundt flere gange, så du får det sidste vand presset ud. Det er vigtigt, at du er grundig her, da hvidkåls”farsen” ellers bliver for tynd. Kom hvidkålen over i en skål, riv løget og bland det i hvidkålen sammen med æg, rasp, mel, persille, salt og peber og rør det hele godt sammen til en fars. Stilles herefter på køl en time.
Form farsen til kålkrebinetter og vend dem i mel, sammenpisket æg, og rasp. Krydr med salt og peber, og steg krebinetterne gyldne i AMA Flydende i 4-5 min. på hver side ved ikke for høj varme.
Salaten Skær guleroden i tændstiktynde stave. Snit hvidkålen og æblerne fint. Dryp lidt citronsaft over æblerne, så de ikke bliver brune. Kom hvidkål, æbler, persille og nødder over i en salatskål. Pisk dressingen og hæld den over salaten.
Server krebinetterne med salat og evt. små nye kartofler til.
Tip. Du kan tilberede krebinetterne om formiddagen, og stille dem i køleskabet indtil de skal steges.
600 g hvidkål 1 spsk. salt 1 dl vand
1 stort løg 1-2 spsk. hakket persille 3 æg str. M Ca. 1½ dl rasp Ca. 2 dl hvedemel 2 tsk. salt ¾ tsk. peber 2 æg til panering rasp til panering Salt og peber
AMA Flydende til stegning
Hvidkålssalat: 1/3 hvidkålshoved 2 æbler + lidt citronsaft 1 gulerod 1- spsk. hakket persille 50 g hasselnødder
Mormordressing: 1 dl piskefløde 5 spsk. citronsaft Ca. 1 ½ spsk. sukker Salt og peber