Oprindelse: AMA
Flæk kalkunbrystet på langs og bred det ud (bank evt. kødet så det bliver bredt helt ud.) Sautér hakket løg, bacon og hvidløg i AMA Flydende til løgene er møre. Bland med smuldret toastbrød, salvie, nødder, citronskal, abrikos og persille og krydr med salt og peber. Læg fyldet ned i midten af kalkunbrystet og rul det stramt sammen. Pak det ind i bacon og snør det sammen. Steg kalkunbrystet i ovnen i en lille bradepande ved 200C i 30 min. Kom hvidvin samt lidt bouillon i bunden af fadet de sidste 15 min. Hold kødet varmt. Si skyen over i en gryde og skum fedtet af. Tilsæt resten af bouillonen og jævn skyen med en ”smørbolle” af hvedemel rørt sammen med AMA Flydende. Verdens nemmeste måde at lave en ”smørbolle” på. Kog skyen godt igennem og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt kulør. Fjern snoren, og skær kødet i skiver og server med sauce, kartofler og salat fx en Waldorfsalat. Tip. Skal man være mange kan man komme stuffingen i en hel kalkun. Beregn dobbelt mængde til en kalkun på 4-5 kg. Kalkunen rengøres indvendig, duppes tør og krydres med salt og peber inden den fyldes med stuffing og lukkes med en kødnål. Løft forsigtigt brystskindet fri af kødet og kom margarine eller smør under skindet. Bind en snor rundt om lårene, så de holdes sammen under stegningen. Læg kalkunen i en bradepande og kom vin samt bouillon i bunden, igen dobbelt mængde ift. kalkunbrystet. Steg kalkunen 1 time ved 175?C, dæk brystet med bacon, dryp med stegesky og steg den endnu 1 ¾ - 2 timer. Beregn 35-40 min. pr. kg. kalkun. Dryp jævnligt kalkunen med stegeskyen i bradepanden, tilsæt evt. ekstra vand. Halver kalkunen midt igennem brystet med en skarp kniv. Skær lårene af og del i overlår og underlår. Overlåret deles igen i to. Skær brystet af og skær det i 3-4 pæne stykker, læg stuffingen ved kødet og server med sauce og kartofler. Kalkunen rækker til 8 personer
Ca. 1 kg kalkunbryst 25 g AMA Stegemargarine 1 hakket løg 100 g bacon i tern 1 fed knust hvidløg ¼ liter smuldret brød uden skorpe 1 spsk. hakket frisk salvie 50 g hakkede hasselnødde- eller valnøddekerner Revet citronskal fra ½ økologisk citron 75 g soltørrede abrikoser i tern ½ dl hakket persille Salt, peber 150 g bacon i skiver 1 dl hvidvin eller hvid portvin 3 dl hønsebouillon 1 spsk. hvedemel 1 spsk. AMA Flydende Salt, peber