Oprindelse: AMA
Skær kødet i store tern og brun det let i AMA Flydende. Tilsæt suppevisk, suppe (eller vand + salt eller bouillonterning) og peberkorn. Lad det småkoge under låg i ca. 2 timer. Fjern skummet fra overfladen et par gange undervejs. Tilsæt kartofler, gulerødder og porrer og kog i 20-25 min. Tag kød og grønsager op læg det i et opvarmet serveringsfad, dækket med låg eller alufolie. Si evt. suppen, hvis du har lyst til dette, men det er ikke nødvendigt. Rør AMA Flydende og mel sammen til en ”smørbolle” og pisk den i suppen lidt ad gangen til den jævner. Tilsæt evt. AMA Madlavning og smag til med salt og peber. Kom ærterne i saucen, kog den op og hæld den over kød og grønsager. Du kan også vælge at servere retten i gryden. Drys med masser af friskhakket persille og purløg. AMA tips: 1. Når du bruner kødet let inden du hælder suppe på, bliver smagen en smule mere intens. 2. Brug et stykke bomuldsgarn til at binde omkring laurbærblade, timian, persille og porretoppe. Så flyder det ikke rundt i suppen og det er nemt at fjerne i et snuptag. 3. Fyld serveringsfadet eller -skålen med varmt vand, og lad det varme fadet op inden du kommer det kogte kød og grønsagerne i. Dæk med alufolie eller et låg og læg et par viskestykker over, så det holder sig varmt, mens du laver saucen færdig. 4. Frikasseen kan laves i forvejen og så bare varmes forsigtigt igennem, når du skal bruge den.
1 kg kalvekød i store tern, evt. spidsbryst eller bov AMA Flydende til stegning 1 L suppe (el. vand + 2 tsk. salt eller 1 bouillonterning ) 1 suppevisk af laurbærblade, porretoppe, timian og persille 8-10 peberkorn 6-8 små gulerødder, hele 500 g kartofler i grove tern 4 porrer, skåret i ringe (kun det hvide, brug 2 af toppene til suppevisken) 50 g AMA Flydende 3 spsk. mel Evt. 1 dl AMA Madlavning 500 g fine ærter Pynt: Frisk persille eller purløg