Oprindelse: AMA
Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt AMA Flydende, kerner, tørret frugt, nødder og salt.
Kom melet i og rør dejen jævn. Den skal være meget våd og klistret.
Kom film over skålen og stil den i køleskabet. Lad dem stå i mindst 12 og gerne 24 timer.
Når du har lyst til boller, tager du dejen ud, sætter dejklatter på en bageplade med en ske og drypper lidt AMA Flydende over hver klat. Lad dem efterhæve, mens du forvarmer ovnen til 225° (varmluft 200°).
Bag bollerne i 18- 20 min. og lad dem køle lidt af på en rist inden du skærer i dem.
5 dl koldt vand 25 g gær 2 spsk. AMA Flydende 1 dl græskarkerner 1 dl tørret frugt fx hakkede figner, tranebær, rosiner eller en blanding 1/2 dl grofthakkede valnøddekerner 1 tsk. salt 550 g hvedemel