Oprindelse: AMA
Laksepakker: Rengør fisken. Læg hvert stykke laks med skindsiden nedad på et dobbelt lag alufolie, smurt med AMA Flydende. Foliestykkerne skal være store nok til at laksestykkerne kan pakkes helt ind. Rør blødgjort AMA Økologisk med estragon, løg og citron. Fordel massen over laksestykkerne og drys med salt og peber. Luk alufolien omkring laksen. Spiddede kartofler: Bruger du træspyd, er det en god ide at lade dem ligge i vand i en times tid inden du skal bruge dem. Så brænder de ikke så let på grillen. Træk 4 kartofler på hvert spyd. Lav god afstand mellem kartoflerne. Skær tynde riller i kartoflerne med en lille skarp kniv, ligesom til hasselback kartofler. Gerne på begge sider af spyddene. Pensl med AMA Flydende og drys med salt og peber. Kold sauce: Rør cremefraiche og pesto sammen og smag til med presset hvidløg, salt og peber. Steg kartoffelspyddene på grillen i 20-25 minutter. Læg laksepakkerne på efter 5 minutter og steg dem 15-20 minutter afhængig af laksestykkernes tykkelse. Server med blandet salat og flûtes, der kan bruges til at suge væden fra laksepakkerne. AMA tips: 1. Du kan tilberede laksen i portionspakker eller som et helt stykke i én pakke. 2. Skindet er på for at beskytte laksekødet fra den hårde grillvarme. Det er ikke meningen, at skindet skal spises. 3. Sørg for at alufolien lukker helt tæt om fisken, så al den gode væde bliver i pakken. 4. Prøv at eksperimentere med smagen i AMA-blandingen til laksen. Det smager også godt med pesto i eller med andre friske krydderurter som fx persille, dild og hvidløg eller soltørrede tomater, hakkede pinjekerner, limesaft og basilikum. 5. Når du skærer riller i kartoflerne og smører med AMA Flydende, forkorter du tilberedningstiden og smagen bliver bedre.
Laksepakker: 4 laksestykker à ca. 200 g (eller et helt stykke på 800 g) 75 g AMA økologisk (blødgjort ved stuetemperatur) 3 spsk. friskhakket estragon 2 finthakkede skalotteløg Fintrevet skal og saft af 1 økologisk citron Salt og friskkværnet peber Spiddede kartofler: 16 små, nye kartofler 2 spsk. AMA Flydende Salt og friskkværnet peber 4 træ- eller grillspyd Kold sauce: 2,5 dl cremefraiche 2 spsk. rød pesto ca. 1/2 fed presset hvidløg Tilbehør: Blandet salat Gode flûtes