Oprindelse: AMA
Smuldr AMA Bagning i hvedemelet. Tilsæt salt og saml dejen med æggeblomme og evt. lidt vand.
Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet inden den rulles ud på et meldrysset bord og lægges i en tærteform 24 cm i diameter eller firkantet.
Skær løgene i kvarte og damp dem i hvidvinseddike til væden er fordampet og løgene møre.
Steg baconternene sprøde og læg dem på et stykke fedtsugende papir.
Fordel løg, bacon samt ost i tærteformen. Pisk æg og cremefraiche sammen og krydr med salt og peber.
Hæld æggemassen i tærten og bag den nederst i ovnen ved 200°C (alm. ovnvarme) i ca. 30 min.
Server tærten lun til frokost eller som tilbehør til lammekøllen, skinken eller oksestegen.
Fedtstof
Tærtedej: 250 g hvedemel 150 g Ama Bagning ½ tsk salt 1 æggeblomme Evt. lidt vand
Fyld: 400 g løg – almindelige og rødløg 3/4 dl hvidvinseddike 175 g bacon i tern 4 æg 1½ dl creme fraiche 18% 1 tsk salt, peber 150 g revet ost